Українська Держава стоїть на порозі впровадження накопичувальної системи пенсій.  На жаль, більшість українців не надто ознайомлені із цією новиною. Ба більше, мало хто із нас добре розуміється на системі пенсійного забезпечення у нашій країні. Це відбивається як на економічному розвитку нашої держави, так і на особистому забезпеченні кожного із нас.

Досвід європейських країн демонструє, що для гідного забезпечення життя пенсіонерів різні пенсійні системи повинні підтримувати одна одну. Натомість на сьогодні в Україні більшість громадян покладають свої надії на солідарну систему пенсійного забезпечення. Проте, вона може якісно працювати лише в умовах переважаючої кількості працюючих громадян, які й забезпечують своїми внесками пенсію для непрацюючих. Демографічна криза, відтік працюючого населення за кордон та зростання числа осіб пенсійного віку останніми роками призвели до того, що уряд змушений постійно дотувати Пенсійний фонд з державного бюджету. За попередніми розрахунками економістів, які були зроблені ще до початку повномасштабного вторгнення Росії в Україні, у 2022 році розмір такої дотації мав скласти 200 мільярдів гривень. Очевидно, що повномасштабна війна спричинила його значне зростання. Це заставило українських парламентарів шукати вихід із такої ситуації.

Паралельно із 2005 року в Україні розвивається ще один пенсійний підхід – добровільна накопичувальна пенсійна система. Здійснюється вона зазвичай недержавними пенсійними фондами. Сьогодні їх нараховується 63, однак значного розвитку досягнули лише 15. А все через те, що лише 7% українців, тобто 888 тисяч осіб, вдаються до послуг недержавних пенсійних фондів. Частково такий стан справ спричинений переважаючою зосередженістю таких фондів у великих містах. Тільки у самому Києві розташовані 74% із них. Тому багато людей і досі не ознайомлені із такою можливістю подбати про власне пенсійне забезпечення.

Бажаючи змінити таку ситуацію, ще у 2008 році під натхненням світлої пам’яті Блаженнішого Любомира Гузара, попереднього очільника Української Греко-Католицької Церкви та духовного лідера України, УГКЦ заснувала Недержавний пенсійний фонд «Покрова». Спостерігаючи за сумною реальністю життя пенсіонерів в Україні та піклуючись про найнеобхідніше для них, Церква вирішила боротися із цим викликом системно. Адже недостатньо опікуватися українцями лиш тоді, коли вони вже не мають змоги працювати і перебувають у пенсійному віці, варто також докласти зусиль, щоб випередити таку старість. З цією метою постав НПФ «Покрова», який і сьогодні, у період повномасштабної війни продовжує свою активну діяльність, основану на християнських принципах господарювання та щирому бажанні допомогти тим, хто цього найбільше потребує.

Тому віднайдіть хвильку часу серед теперішніх занять і роботи, щоб подумати про свої бажання і мрії стосовно власного пенсійного періоду. Відтак не вагайтеся зв’язатися із консультантами Недержавного пенсійного фонду «Покрова», які будуть раді надати вам детальну інформацію про діяльність фонду. Це можна зробити за допомогою офіційного сайту або ж за номером гарячої лінії: 0-800-501-925. І наприкінці, дозвольте собі заощаджувати і накопичувати кошти грамотно та ефективно, адже у цьому запорука власного добробуту.
04119, Україна, м. Київ,
вул. Білоруська, буд. 23,
літера "А"
Зателефонуйте нам:
0-800-501-925