Сьогодні все більше молодих людей, дивлячись на теперішніх пенсіонерів, ставлять запитання про те, як забезпечити собі гідне пенсійне забезпечення. Очевидно, що відповіді на це запитання часто зводяться до одного – накопичення. Однак, накопичення коштів на майбутнє можна здійснювати різними способами. Комусь зручно відкладати їх у потаємному місці: трилітрова банка, матрац, таємний сейф чи скриня на дні моря. Ще хтось інвестує свої гроші у різні фінансові, - та й не тільки, - інструменти: депозити у банку, цінні папери, купівля нерухомості і т.д. Ще одним способом накопичення коштів є страхові компанії чи недержавні пенсійні фонди. Ми не будемо у цій статті зупинятися на перших двох пропозиціях, а лише розглянемо переваги накопичення коштів у недержавних пенсійних фондах щодо страхових компаній.

Перш за все, коли ми говоримо про переваги недержавних пенсійних фондів, варто підкреслити їхню лояльну дисципліну платежів. Обов’язкових платежів просто не існує! Ви сплачуєте стільки, скільки можете і коли бажаєте. Звичайно, що це впливає на розмір Вашої майбутньої пенсії. Тому мрії про подорожі на острови чи гру у гольф на пенсії спонукатимуть Вас більш систематично та стабільно ставитися до вкладів у недержавний пенсійний фонд. Але ця спонука є єдиною.

Це веде до того, що недержавні пенсійні фонди не вміють карати своїх учасників. Насправді, у фондах відсутні будь-які санкції за порушення умов сплати пенсійних внесків. Хоч це і є обов’язковою частиною пенсійного контракту. Однак, повертаючись до попереднього пункту, це Ваші накопичення на майбутнє і їх розмір залежить від Вас вже тут і тепер. Так само контракт укладається насамперед для Вашого особистого стимулу та унормування відносин.
Навіть момент розірвання пенсійного контракту проходить гладко та «по дружбі». Адже у випадку настання такого моменту Ваше право власності на особистий пенсійний рахунок та всі кошти, що були накопичені на ньому до цього моменту, залишаються незмінними. Ба більше, це також стосується отриманого інвестиційного прибутку. Тобто, ви зберігаєте не тільки свої особисті вкладення, але й результат їхнього інвестування недержавним пенсійним фондом. Хіба ж не круто?

Також недержавні пенсійні фонди цінують Вашу свободу та свобідний вибір. У будь-який момент Ви маєте змогу перевести свої накопичення з одного недержавного пенсійного фонду до іншого. І це відбувається безболісно, тобто без жодних втрат. Саме за такою схемою працює держава при сумній новині про банкрутство того чи іншого фонду. Тому Ваші кошти завжди залишаються цілими та непошкодженими.
Згідно Закону України «Про недержавне пенсійне забезпечення» від 15 грудня 2005 року недержавні пенсійні фонди володіють ще однією важливою перевагою. Цей Закон зобов’язує фонди здійснювати диверсифікацію активів. Йдеться про здійснення інвестування у різні фінансові інструменти: банківські депозити, іпотечні цінні папери, нерухомість, банківські метали, облігації резидентів України, акції і т.д. Таке «розкладання яєць по різних кошиках» забезпечує більш високу надійність збереження коштів, а також гнучкість при праці із ними.

І наприкінці варто нагадати, що недержавний пенсійний фонд – це неприбуткова установа. Увесь чистий інвестиційний прибуток він зобов’язаний розподіляти між учасниками фонду та зараховувати на їхні особисті рахунки. За цим Ви можете спостерігати щоденно у своєму особистому онлайн-кабінеті. Водночас це забезпечує значно більшу дохідність накопичень, аніж у страховій компанії.

Одним із найбільш ефективних недержавних пенсійних фондів є фонд «Покрова». Керуючись у своїй діяльності усіма переліченими постулатами, він також імплементує християнські цінності господарювання у сферу пенсійного забезпечення. Це значить, що свою діяльність фонд «Покрова» насамперед бачить як служіння для тих, хто цього потребує.

Тому, якщо спостерігаючи за теперішніми пенсіонерами, у Ваше серце починає закрадатися безнадія та розпука щодо майбутніх подорожей на пенсії, зверніться до консультантів Недержавного пенсійного фонду «Покрова». Вони готові послужити Вам вже сьогодні!
04119, Україна, м. Київ,
вул. Білоруська, буд. 23,
літера "А"
Зателефонуйте нам:
0-800-501-925