Мабуть, слово «пенсія» в українському суспільстві викликає неоднозначні реакції. З однієї сторони, чуючи це слово, ми відразу думаємо про старість, про період нашого життя, який ще скоро не настане. З іншої сторони, ми часто спостерігаємо плачевну картину життя теперішніх пенсіонерів. Це нас зворушує, штовхає їм допомагати, а водночас стимулює ставити собі запитання про своє власне майбутнє. Кілька запитів у Google, декілька прочитаних тез – і ми усвідомлюємо, що справа із державним пенсійним забезпеченням в Україні кепська. І це ще доволі виховано сказано. У такому разі, що ж робити?

Перш за все, варто усвідомити собі той факт, що державній пенсії існує альтернатива. І тут йдеться не про трилітрову банку чи сховок під матрацом. Сьогодні для українського суспільства відкриті значно привабливіші та надійніші перспективи. Однією із таких є недержавне пенсійне забезпечення, що здійснюється за посередництвом недержавних пенсійних фондів. Таких в Україні – вже 63. Вони різняться форматом, стилем праці та кількістю учасників. Саме тому ви можете обрати саме той, який вам підходить найбільше.

Одним із таких недержавних пенсійних фондів є Фонд «Покрова». Поставши у 2008 році, він довів свою ефективність та вміння розпоряджатися фінансами своїх учасників, активно та вдало залучаючи, зберігаючи, інвестуючи та виплачуючи їх. Ба більше, унікальність цього фонду полягає у його християнських принципах ведення господарювання. Адже створений він під егідою Української Греко-Католицької Церкви із натхненн Блаженнішого Любомира Гузара. Більше корисної інформації про цей Недержавний пенсійний фонд «Покрова» ви можете отримати на офіційному сайті: http://pokrovanpf.com.ua/ чи за телефоном консультацій: 0-800-501-925.

Багато людей в Україні мають часто виправданий страх перед такими пропозиціями. Це пов’язано із кількома відомими економічними аферами у минулому, які призвели до втрати коштів багатьма людьми. Однак, варто зауважити, що недержавна пенсія – це завжди ваші особисті гроші. Ви лише вкладаєте їх у недержавний пенсійний фонд задля зберігання та отримання прибутку. Він, до речі, стає можливим завдяки вдалій інвестиційній політиці фонду та компаній, із якими він співпрацює. Інвестиції ваших фінансів фондом – це не лише спосіб збереження їх від інфляції, але й засіб для розвитку національної економіки. Ваші кошти, вкладені у недержавний пенсійний фонд не можуть бути вкрадені, конфісковані державою чи втрачені. Усе це гарантує сама держава через Закон України «Про недержавне пенсійне забезпечення» від 15 грудня 2005 року. Ба більше, ці кошти навіть можуть бути передані у спадок. Тому, куди б вони не були вкладені, вони залишаються вашими особистими фінансами, які постійно зростають.

У такому випадку варто сказати про ще один «плюс» такого накопичення коштів. Це дозволяє людині грамотно розпоряджатися своїми фінансами. Водночас це стримує її від спонтанних чи емоційних покупок, про які згодом можна жаліти. Адже більшість фінансових порадників світу погоджуються із тим, що людина повинна відкладати 10% свого заробітку на майбутнє. Недержавні пенсійні фонди допомагають у цьому.

І ще одна важлива і добра новина: відкладаючи кошти на пенсію, ви можете отримати податкову знижку та інші бонуси від держави. Адже саме зараз Українська Держава стала на шлях запровадження другого рівня пенсійного забезпечення, а тому всіляко вітає зусилля громадян у цьому напрямку. Особливо тих, які розуміють власну відповідальність за своє майбутнє і беруться за його покращення вже тут і тепер.

Отож, недержавна пенсія – це круто. Тут йдеться не тільки про накопичення коштів на старість, але також про фінансову грамотність вже тут і тепер, про зростання національної економіки, про розсудливість, про здійснення власних мрій, про відповідальність за власне життя. Тут йдеться про мене і про тебе. І про наше спільне майбутнє. А яким воно буде, це вже вирішувати вам тут і зараз.
04119, Україна, м. Київ,
вул. Білоруська, буд. 23,
літера "А"
Зателефонуйте нам:
0-800-501-925