Міністерство соціальної політики України підтримує цифровізацію соціальної сфери та всіх документів, тож вітає Пенсійний фонд України разом з Мінцифрою з успішно реалізованою можливістю мати пенсійне посвідчення в застосунку Дія.

Варто підкреслити, що згідно українського законодавства, пенсійне посвідчення є двох видів: за віком та спеціальне (наприклад, через інвалідність, втрату годувальника, тощо). Пенсійне за віком відтепер підтягується автоматично, так само, як і цифровий паспорт. А спеціальне потрібно додати в застосунок самостійно, наприклад, як COVID-сертифікат.
Перш ніж додати спеціальне пенсійне посвідчення в Дію, переконайтеся, що ваш застосунок оновлений до останньої версії. А далі:

•    прогортайте картки документів до крайньої,
•    натисніть Додати документ — Пенсійне посвідчення — Додати посвідчення.

Тепер ваш документ буде відображатися в Дії.

Як і інші документи в застосунку, його можна перевірити або поділитися ним за допомогою QR-коду.

Важливо взяти до уваги, що в Дії відображаються лише пенсійні посвідчення, видані після 2014 року. Тож, якщо у вас посвідчення-книжечка, його потрібно оновити. Щоб замінити документ або виправити помилку в даних, зверніться до будь-якого сервісного центру Пенсійного фонду України або online через особистий кабінет на вебпорталі електронних послуг Фонду.

Цифровізація - це запорука швидкого і зручного оформлення послуг для громадян.

Ми також пригадуємо, що для того, щоб подбати про власну гідну пенсію не потрібно чекати настання пенсійного віку та отримання пенсійного посвідчення. Ба більше, це варто здійснити заздалегідь. Одним із способів піклування про себе у майбутньому є накопичення коштів через недержавні пенсійні фонди. Відкритий недержавний пенсійний фонд «Покрова» запрошує вас до спільної участі у наших програмах. Більш детальну інформацію ви можете отримати, зайшовши на офіційний інтернет-ресурс фонду: http://pokrovanpf.com.ua/ або ж номером консультативного центру: 0-800-501-925.
04119, Україна, м. Київ,
вул. Білоруська, буд. 23,
літера "А"
Зателефонуйте нам:
0-800-501-925