24 лютого 2022 року. Ця дата надовго увійде не тільки в історію нашого українського народу, але й позначиться на особистій історії кожного із нас. Очевидно, що ми вже ніколи не будемо такими, якими були до початку війни. Війна змінила наші пріоритети, викристалізувала наші цінності, відкрила нам досі незнанні сторони нашого життя. Війна продемонструвала нам найважливіше, найцінніше та найдорожче. Достатньо пригадати собі перший дзвінок після повідомлення про початок війни, щоб у цьому переконатися. Війна насправді змінила нас.

Також війна стала справжнім випробуванням та викликом. Нас супроводжує почуття тривоги та хвилювання за рідних і близьких. Ми часто не можемо зарадити собі із своїми ж емоціями, які змінюється мало не щохвилини. Ми боїмося планувати на довгострокову перспективу, а тому відмовляємося від вже звичних для себе речей.

Окрім того, багато людей стверджують, що війна вкрала наше теперішнє. І в цьому й справді є частина правди. Адже ми змушені відмовлятися від певних покупок, щоб зекономити кошти, ми змінюємося свій звичний стиль життя, щоб себе убезпечити, ми більш ретельно ставимося до планування зустрічей чи матеріальних витрат. Одним із вагомих питань, яке постало перед багатьма: чи варто відкладати кошти на майбутнє, якщо впевненості у ньому не має? Звідси також роздуми над тим, чи продовжувати вклади у недержавні пенсійні фонди. Однак, здається, що це питання можна сформулювати й дещо по-іншому: чи варто піклуватися про своє майбутнє у період війни? Якщо відповідь негативна, то ми вже самостійно дозволяємо війні вкрасти не лише наше теперішнє, але й наше майбутнє.

Перш за все, варто собі усвідомити, що війна завершиться. Не існує вічних воєн, тому й ця російсько-українська війна у певний момент матиме своє завершення. Після цього нам знову потрібно буде повертатися до відновлення своєї країни, свого міста, ба навіть, свого життя. І щоби це відновлення нашого життя відбувалося меншими зусиллями, ми можемо вже зараз розпочати піклування про своє майбутнє.

Друга річ: сьогодні й справді є причини для хвилювання про своє майбутнє. Навколишні обставини та новинні потоки й справді викликають у кожного із нас тривожність та напади паніки. Однак, щоб зберегти себе у тонусі та попіклуватися про власне здоров’я, нам критично важливо не дати цим почуттям захопити себе. А це означає, не дати тривозі та хвилюванню впливати на наші рішення, зберігаючи тверезу оцінку ситуації та майбутніх викликів.
І третя важлива річ – це досвід нормальності. Ми живемо у ненормальному стані серед ненормальних обставин війни. Ми відчуваємо це кожною клітиною свого організму. Саме тому ми й справді потребуємо розвантаження, хоча би часткового. Ми потребуємо здійснювати звичні для себе справи, щоб відволікати увагу від ненормальності навколо.

Здавалося б, що зараз, у період війни це виглядає дивно і «не на часі»?

Однак, 5 березня Директорка Всеукраїнського адміністратора пенсійних фондів, що виступає адміністратором НПФ «Покрова», Олена Сотскова опублікувала таке повідомлення на своїй фейсбук-сторінці: «Українці - непереможні! 10 день йде війна, а вони сумлінно сплачують пенсійні внески до недержавних пенсійних фондів. Вони й зараз продовжують турбуватися про свою пенсію. Тут, в Україні! Дякую за довіру. Все буде Україна!»

Зі своєї сторони Всеукраїнський адміністратор пенсійних фондів працює у штатному режимі та своєчасно виконує свої зобов’язання перед учасниками недержавних пенсійних фондів. Карантинні обмеження, які діють із березня 2020 року, допомогли перебудувати роботу адміністратора і фонду та перевести обслуговування учасників НПФ в онлайн режим. Також ці виклики спонукали подбати про захист коштів та інформації вкладників фондів. «У випадку фізичного пошкодження наших серверів, ми зможемо без проблем розгорнути систему персоніфікованого обліку та продовжити працювати у будь-якому місті», - зазначає Олена Сотскова.

Отож, прагнемо повідомити, що Недержавний пенсійний фонд «Покрова» продовжує своє служіння на захисті найбільш потребуючих верств населення. Фонд «Покрова» продовжує здійснювати пенсійне забезпечення своїх вкладників. Фонд «Покрова» продовжує дарувати впевненість у власному майбутньому навіть серед обставин війни, яка це майбутнє прагне вкрасти.

Більше детальної інформації ви можете отримати на офіційному сайті Недержавного пенсійного фонду «Покрова»: pokrovanpf.com.ua або за номером консультаційної лінії: 0-800-501-925.

Дбайте про своє майбутнє вже тепер, адекватно розпоряджайтеся власними заощадженнями та не забувайте донатити на Збройні Сили України!
04119, Україна, м. Київ,
вул. Білоруська, буд. 23,
літера "А"
Зателефонуйте нам:
0-800-501-925