Сучасна економічна ситуація в Україні та рівень державного пенсійного забезпечення у багатьох людей викликають занепокоєння. Особливим чином це стосується майбутнього життя на пенсії. У той час, коли більшість прагнуть пенсії європейського зразка із багатьма подорожами, новими відкриттями та радісними моментами, українські пенсіонери, яких зустрічаємо навколо, говорять про інше. І це не дивно, адже половина із них отримує пенсію менше 3000 грн. Це спонукає теперішнє працююче населення поставити собі запитання про своє майбутнє пенсійне забезпечення. Тому, якщо вам від 25 до 40 років, знайдіть собі час помежи щоденних обов’язків та відпочинку на призадуму про ідеальну пенсію. Адже забезпечувати її ви можете вже від сьогодні.

Перед викликом неналежного пенсійного забезпечення люди поводяться по-різному. Загалом їхні дії можна узагальнити трьома основними напрямками.

1.    Перший тип діяльності – пасивний. Він характеризується невиправданим оптимізмом та вірою у те, що через 10, 20, 30 років Україна здійснить економічний прорив і стане процвітаючою державою із профіцитним Пенсійним фондом. Через цей фонд вона матиме змогу сплачувати пенсіонерам пенсії у розміри 10 тис. грн. І це ще треба ціни на продукти та комунальні послуги залишити у такому ж стані, як сьогодні.

2.    Другий тип діяльності – обхідний. Він полягає у тому, щоби подбати про високу державну пенсію. Для цього потрібно стати або суддею, адже вони зараз мають найвище пенсійне забезпечення у розмірі близько 77 тис. грн, або депутатом, або ще іншим держслужбовцем. Однак, такий варіант не може бути надто масовим. Окрім того, навіть потрапивши у цих 2% пенсіонерів, не можна забувати про залежність виплат від стану державних фінансів.

3.    Третій тип діяльності - активний. Він полягає у прийнятті відповідальності за своє життя, теперішній бюджет та майбутнє, не покладаючись на допомогу держави. Цей тип вже апробований безліччю економічно розвинених країн світу. Саме завдяки такій діяльності ви можете побачити європейських пенсіонерів у львівській кав’ярні чи на стадіоні «Олімпійський» у Києві на футбольному матчі Ліги чемпіонів. Окрім того, активна діяльність щодо накопичення пенсійного забезпечення може дозволити втілити сучасний європейський тренд раннього виходу на пенсію у віці 40-50 років.

Таким чином, активний тип грамотного управління власними фінансами та накопичення коштів на майбутнє здійснюється за допомогою кількох інструментів: компанії зі страхування життя, недержавні пенсійні фонди чи самостійне інвестування накопичень. Останнім інструмент управління фінансами потребує мінімального знання економічних законів та вдачі. Натомість два перших інструменти є більш масовими та популярними.

Серед недержавних пенсійних фондів, які обирають для забезпечення гідної пенсії, чільне місце займає Відкритий недержавний пенсійний фонд «Покрова». Він створений під егідою Української Греко-Католицької Церкви та у своїй діяльності керується християнськими принципами господарювання. Саме це робить його впізнаваним та унікальним серед 63 інших недержавних пенсійних фондів в Україні. Тож якщо ви прагнете гідної пенсії та обираєте найбільш комфортний інструмент для здійснення накопичень власних коштів, Відкритий недержавний пенсійний фонд «Покрова» завжди готовий вам у цьому послужити.
04119, Україна, м. Київ,
вул. Білоруська, буд. 23,
літера "А"
Зателефонуйте нам:
0-800-501-925