Система обов
язкового чи добровільного накопичення - не нова для країн світу. Питання достатності солідарної системи пенсійного забезпечення виникало й раніше у багатьох точках світу. Тому сьогодні Україна перебуває у виграшному положенні. Наша держава має змогу за допомогою пенсійної реформи імплементувати найкращі зразки пенсійного забезпечення. Спробуймо поглянути, чому це настільки важливо.

Очевидно, що пенсійне накопичення різних країн відрізняється у залежності від контексту, ментальності громадян чи розвитку національної економіки. Однак усіх їх об’єднує потрійне завдання:

·         Зменшити залежність пенсій від державного бюджету;

·         Мінімізувати вплив волі політиків на пенсії громадян;

·         Зробити пенсії власністю людини, а піклування про них – її безпосереднім правом.

Усі ці завдання ведуть до одного – людина сама здатна ефективно подбати про своє майбутнє вже зараз. Звичайно, що це потребує розсудливості в управлінні своїми фінансами зі сторони людини. Це ж, у свою чергу, забезпечується вихованням та здобуттям фінансової грамотності.

Ба більше, пенсійні накопичення, які людина здійснює сьогодні, стають стимулом для розвитку економіки, а тому – підтримкою цієї ж солідарної системи пенсійного забезпечення. Адже внески людини у межах пенсійних накопичень відразу активно інвестуються за допомогою різних фінансових механізмів. Це забезпечує інвестиційний дохід для самого вкладника, тобто певний заробіток, а також функціонування економіки держави. Саме цим займаються недержавні пенсійні фонди у співпраці із компаніями управління активами.

У 77 різних країнах світу Організацією економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) було проведено дослідження ефективності пенсійних накопичень. Воно здійснюється за допомогою порівняння розміру річного ВВП з активами накопичувальних фондів. Загалом у більшості країн активи накопичувальних фондів складають близько 70% від ВВП. Українська Держава із кількістю пенсійних накопичень на рівні близько одної десятої відсотка ВВП ділить останнє місце із Пакистаном. А все через затяжне впровадження пенсійної реформи, що тримає вже 16 років, та недовіру населення до недержавних пенсійних фондів.

Натомість найбільш забезпечені країни світу демонструють чому їхні пенсіонери мають нагоду подорожувати та відкривати світ на схилі віку: Данія (219,7%), Нідерланди (194,4%), Ісландія (178,2%), Канада (159,5%), Швейцарія (158,7%), Сполучені Штати Америки (150,3%), Австралія (137,5%), Великобританія (123,2%). Це все стає можливим завдяки довготривалому піклуванню про своє майбутнє за допомогою пенсійних накопичень, які відтак повертаються у вигляді додаткової пенсії.

Тому, якщо ознайомившись із цими даними, Ви також прагнете подбати про свою пенсію вже сьогодні, гідно забезпечити своє завтра, мати змогу подорожувати, радіти життю та відкривати нові горизонти упродовж усього свого життя, запрошуємо Вас відкрити накопичувальні програми одного із найбільш безпечних та ефективних недержавних пенсійних фондів України – Фонду «Покрова». Достатньо лише звязатися із консультантами Фонду (офіційний сайт, або номер телефону - 0-800-501-925), які допоможуть Вам підібрати відповідну та найбільш корисну для Вас накопичувальну програму. Усе – згідно Ваших очіувань від власного майбутнього!

 
04119, Україна, м. Київ,
вул. Білоруська, буд. 23,
літера "А"
Зателефонуйте нам:
0-800-501-925