Сторінки: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22
Три рівні пенсійної реформи: вибирай розумно і рішуче
Щоденно, запасаючись продуктами у супермаркетах чи помічаючи старших людей, які продають городину при дорозі на роботу, ми знову і знову переконуємося, що із пенсійним забезпеченням у нашій державі щось не так. Вмикаючи телевізор чи новинні пабліки в Інтернеті ми можемо натрапити на новини від Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля про те, що через 15 років не буде коштів для виплати пенсій, чи на повідомлення від міністра фінансів Сергія Марченка про те, що теперішні 40-річні громадяни України можуть не розраховувати на державну пенсію. Усі ці моменти викликають у нас тривогу та хвилювання. Водночас вони штовхають нас шукати вирішення такої ситуації.
21.02.2023
Накопичувальна пенсія: що це таке і як працює?
Українська Держава перебуває на порозі нового етапу пенсійної реформи. Він передбачає впровадження накопичувальної системи пенсійного забезпечення. Варто зазначити, що йдеться про т.зв. обов’язкову систему. Адже добровільна накопичувальна система, що здійснюється через недержавні пенсійні фонди, доступна кожному українцеві із 2005 року.
31.01.2023
Коли солідарна система пенсійного забезпечення вже недостатня…
Українська Держава стоїть на порозі впровадження накопичувальної системи пенсій. На жаль, більшість українців не надто ознайомлені із цією новиною. Ба більше, мало хто із нас добре розуміється на системі пенсійного забезпечення у нашій країні. Це відбивається як на економічному розвитку нашої держави, так і на особистому забезпеченні кожного із нас.
16.01.2023
Недержавна пенсія: відчуй себе свобідно!
Часто ми дивуємося і нарікаємо на рівень життя осіб пенсійного віку. Часто ми усіма можливими способами намагаємося допомогти своїм бабусям і дідусям. Часто ми з певною недовірою ставимося до обіцянок політиків чи державних інституцій про підвищення пенсійних виплат. Такий стан справ мав би спонукати кожного із нас застановитися: а як же подбати про власну пенсію? Парадоксально, та зазвичай ми відкладаємо це питання «на завтра». І це «завтра» ніяк не настає.
16.12.2022
Що допомагає пенсійному фонду «Покрова» захищати Ваші кошти?
Коли мова йде про фінанси, то найбільшим страхом стає можливість їхньої даремної втрати. Це ж питання постає перед вкладниками та учасниками недержавних пенсійних фондів. Сучасна ситуація в Україні не сприяє довірі до Державного пенсійного фонду. Проти нього свідчить реальність життя пенсіонерів, яку ми спостерігаємо постійно біля кас крамниць та торгівельних центрів. Проти нього також виступають декларовані розміри пенсійного забезпечення. Це призвело до запуску пенсійної реформи в Україні.
29.11.2022
Пенсійний фонд «Покрова»: права учасника
Ми так часто заявляємо про свої права. Ми так часто захищаємо свої права. Ми так часто прагнемо, щоби наші права були непорушними та відповідали нашим потребам. Очевидно, що участь у недержаному пенсійному фонді також передбачає права та обов’язки.
18.11.2022
Недержавний пенсійний фонд – це не страхова компанія
Сьогодні все більше молодих людей, дивлячись на теперішніх пенсіонерів, ставлять запитання про те, як забезпечити собі гідне пенсійне забезпечення. Очевидно, що відповіді на це запитання часто зводяться до одного – накопичення. Однак, накопичення коштів на майбутнє можна здійснювати різними способами. Комусь зручно відкладати їх у потаємному місці: трилітрова банка, матрац, таємний сейф чи скриня на дні моря. Ще хтось інвестує свої гроші у різні фінансові, - та й не тільки, - інструменти: депозити у банку, цінні папери, купівля нерухомості і т.д. Ще одним способом накопичення коштів є страхові компанії чи недержавні пенсійні фонди. Ми не будемо у цій статті зупинятися на перших двох пропозиціях, а лише розглянемо переваги накопичення коштів у недержавних пенсійних фондах щодо страхових компаній.
24.10.2022
Недержавна пенсія – це круто…
Мабуть, слово «пенсія» в українському суспільстві викликає неоднозначні реакції. З однієї сторони, чуючи це слово, ми відразу думаємо про старість, про період нашого життя, який ще скоро не настане. З іншої сторони, ми часто спостерігаємо плачевну картину життя теперішніх пенсіонерів. Це нас зворушує, штовхає їм допомагати, а водночас стимулює ставити собі запитання про своє власне майбутнє. Кілька запитів у Google, декілька прочитаних тез – і ми усвідомлюємо, що справа із державним пенсійним забезпеченням в Україні кепська. І це ще доволі виховано сказано. У такому разі, що ж робити?
12.10.2022
Накопичуй, і видихай: Україна на порозі запуску накопичувальної пенсійної системи
Сьогодні в Україні більшість пенсіонерів та працюючих громадян покладають свої надії щодо забезпеченої та гідної пенсії на солідарну пенсійну систему. Вона полягає у тому, що працююче населення забезпечує виплати для непрацюючого, тобто пенсіонерів. Здійснюється це за допомогою сплати обов’язкового Єдиного соціального внеску до Пенсійного фонду. Здавалося б, усе злагоджено працює та нема причин для хвилювання. Однак, що насправді бачимо ми?
07.10.2022
Для зручності громадян пенсійне посвідчення відтепер в Дії
Міністерство соціальної політики України підтримує цифровізацію соціальної сфери та всіх документів, тож вітає Пенсійний фонд України разом з Мінцифрою з успішно реалізованою можливістю мати пенсійне посвідчення в застосунку Дія.
04.10.2022
Сторінки: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22
04119, Україна, м. Київ,
вул. Білоруська, буд. 23,
літера "А"
Зателефонуйте нам:
0-800-501-925