Чи можна розраховувати на гідну пенсію, якщо зараз тобі 40 років? За словами Міністра фінансів України Сергія Марченка, ні. Беручи до уваги темпи старіння населення України та значну демографічну кризу, спричинену відмовою від народження дітей багатьма українськими парами, солідарна система пенсійного забезпечення в один момент не витримає навантаження. Адже солідарну система пенсій утримує працююче населення, а з кожним роком його кількість зменшується. Тому сьогоднішні 40-річні громадяни України, виходячи на пенсію через 25 років, можуть мінімально розраховувати на державу.

Тоді, який вихід із цієї ситуації, якщо на старості своїх літ ви ще прагнете відвідати Лувр та подивитися на ісландські водопади? За словами все того ж Міністра фінансів, ми сьогодні обовязково повинні поєднувати солідарну та накопичувальну системи пенсій. Ця накопичувальна система може бути ініційована державою у формі обовязкової накопичувальної системи, про що зараз неодноразово анонсує Міністр соціальної політики Марина Лазебна. Також ця накопичувальна система може бути ініційована свідомим громадянином через участь у недержавних пенсійних фондах. Зокрема, таким є Відкритий недержавний пенсійний фонд «Покрова».

Очевидно, що у стосунку до усіх цих пропозицій є багато скепсису, недовіри та навіть насмішок. Багато твердять про ризик планування в горизонті 10-15 років. Особливо ці люди утвердилися у своїх поглядах за час пандемії. У такому разі, можна і нічого не робити: тримати власні кошти на депозитах у банках, де вони доволі швидко знеціняться, або під матрацом, у банці, у таємному місці, де вони ще швидше знеціняться. А ще - можна вкладати в нерухомість і сподіватися, що не відбудеться падіння ринку нерухомості. Точно можна сказати лише одне: потрібно щось обовязково мислити і робити, щоб подбати про власну пенсію. Розраховувати лише на державу та її Пенсійний фонд – сьогодні вже виглядає наївно та недалекоглядно.

Саме тому Відкритий недержавний пенсійний фонд «Покрова» є тим інструментом у Ваших руках, за допомогою якого ви вже сьогодні можете подбати про власну пенсію, не чекаючи на пенсійні реформи у державі. Потрібно лише відважитися взяти відповідальність за майбутнє у власні руки та скористатися телефоном консультацій фонду: 0-800-501-925. Під час розмови консультанти чітко та виважено нададуть вам усю інформацію про недержавне пенсійне забезпечення та умови його надання у фонді «Покрова».

Не хочете проводити пенсію у чотирьох стінах, то подбайте про власні подорожі у Лувр та до ісландських водопадів за допомогою накопичень у Недержавному пенсійному фонді «Покрова».

04119, Україна, м. Київ,
вул. Білоруська, буд. 23,
літера "А"
Зателефонуйте нам:
0-800-501-925