Міністр соціальної політики України п. Марина Лазебна в розгорнутому інтерв
ю для інтернет-видання «Українські Новини» 9 липня 2021 року підсумувала діяльність та стан розвитку добровільної накопичувальної системи пенсійного забезпечення у період кризи, спричиненої пандемією Covid-19.

Насамперед пані Марина Лазебна навела статистичні дані щодо діяльності недержавних пенсійних фондів. За її словами, сьогодні близько 900 тисяч людей мають накопичення у недержавних пенсійних фондах. Це близько 10% від кількості застрахованих найманих працівників. Серед учасників НПФ найбільше людей віком 25-50 років (55%), і у кожній віковій групі більше чоловіків. Загалом майже 58% серед тих, хто має добровільні пенсійні накопичення, - це чоловіки.

Загалом в Україні зареєстровані 63 недержавних пенсійних фонди, але насправді активними, які розвивають сервіси для людей, професійні стандарти та загалом цей сектор є 15-20, - стверджує Міністр.

І хоч багатьом може видатися, що пандемія призвели до кризи і в сфері недержавного пенсійного забезпечення, Марина Лазебна каже, що це не так. «Попри недовіру, яка існує у нашому суспільстві до фінансових установ, та навіть коронакризу, пенсійне накопичення поступово розвивається. Так, за даними Української асоціації адміністраторів пенсійних фондів, лише за перший квартал цього року активи НПФ збільшились майже на 75 мільйонів гривень та перевищили 3,5 мільярди», - промовила вона.

При цьому, - зазначає Міністр соціальної політики України, - недержавні пенсійні фонди виконують основну свою функцію – виплачують пенсії. За перший квартал 2021 року виплатили майже 50 мільйонів гривень, а загалом люди отримали з НПФ вже більше мільярду гривень додаткових пенсій.

Також важливо, що переважна більшість недержавних пенсійних фондів за 2020 рік заробила для своїх учасників прибуток, який перевищив рівень інфляції. Згідно з інформацією Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, середній показник – більше 11% за рік.

Одним із цих пенсійних фондів є Відкритий недержавний пенсійний фонд «Покрова», створений під егідою Української Греко-Католицької Церкви. Основним завданням цього фонду є всебічне соціальне служіння та відповідальність для кожної конкретної людини, яка до нього звернеться. Тому, ефективно здійснюючи свою діяльність у сфері недержавного добровільного пенсійного забезпечення, фонд «Покрова» разом із Вами продовжую боротися із згубними наслідками пандемії.

 
 
04119, Україна, м. Київ,
вул. Білоруська, буд. 23,
літера "А"
Зателефонуйте нам:
0-800-501-925