«У нас встановлено прожитковий мінімум для непрацездатних осіб. За пенсійним законом він є мінімальною пенсією. Зараз це 1 854 грн, а з грудня буде 1 934 грн», - заявила Міністр соціальної політики України Марина Лазебна 28 жовтня 2021 року в інтерв
’ю інтернет-видання «the Page». Очевидно, що такий розмір пенсійного забезпечення у багатьох людей викликає хвилювання та занепокоєння. Це стимулює їх шукати альтернатив для забезпечення гідної пенсії. Однією із них є недержавне пенсійне забезпечення, що здійснюється за посередництвом накопичення коштів у Недержавних пенсійний фондах.

Одним із кваліфікованих та ефективних пенсійних фондів є Відкритий недержавний пенсійний фонд «Покрова». Створений він у 2008 році під егідою Української Греко-Католицької Церкви та із натхнення св. п. Блаженнішого Любомира Гузара. У своїй діяльності, окрім законодавства України, керується християнськими цінностями господарювання та взаємопідтримки. У цьому його унікальність на пенсійній мапі України.

А як щодо внесків? Що пропонує у цьому напрямку Недержавний пенсійний фонд «Покрова»?

Перш за все, розмір внесків, як і їх періодичність, Ви визначаєте самостійно під час укладення контракту. Періодичність може бути щомісячна, щоденна чи взагалі одноразова.

Далі - немає обмежень щодо мінімальної суми внеску. Ви можете внести навіть 1 гривню. Все залежить від Вашої теперішньої спроможності та теперішнього бажання щодо майбутнього забезпечення. Адже саме розмір внесків впливатиме на подальші виплати у майбутньому.

Також за Вами залишається вибір способу сплати внесків. Ви можете скористатися послугами банку чи онлайн-платежем за реквізитами.

Важливо наголосити, що не існує своєрідної каральної системи за невчасні чи неповні внески у вигляді штрафів. Якщо Ви вирішили, заклали у контракті суму внеску у розмірі 200 грн, а відтак в один момент не вдалося її внести цілковито чи частково – вибір за Вами. І жодних покарань!

Так само ми довіряємо нашим учасникам щодо визначення виплат. Зокрема це стосується строку та їхньої періодичності. Знову мяч на Вашій стороні і Ви визначаєте це самостійно. Ба більше, під час виплат Ви продовжуєте заробляти. Адже накопичення інвестиційного прибутку не припиняється у момент першої виплати, а забезпечується і надалі. Хіба ж не вигідно?

Згідно із законодавством України, у недержавному пенсійному забезпеченні немає обмежень максимального розміру пенсії. Все залежить від Вашої спроможності та бажання накопичення.

І ще одне: пенсійні накопичення можна передавати у спадок.

Отож, система внесків та виплат Відкритого недержавного пенсійного фонду «Покрова» продумана до найменших деталей. Як можна спостерегти, у її центрі знаходиться учасник Фонду та його потреби. Натомість, фонд «Покрова» виступає лише інструментом Вашої фінансової безпеки та служіння людині.

 
04119, Україна, м. Київ,
вул. Білоруська, буд. 23,
літера "А"
Зателефонуйте нам:
0-800-501-925