Здавалося би, що накопичення – це про завтрашній день. У розумінні багатьох людей це далека перспектива, яка розпочне діяти лише у майбутньому. Однак, це не зовсім точно. А що, якщо ми скажемо, що Ваш сьогоднішній внесок забезпечує розвиток Вашої держави вже сьогодні?

Недержавні пенсійні фонди функціонують завдяки внескам людей. Ці внески люди здійснюють заради накопичення коштів на майбутнє. Загалом світова практика говорить про 10% від доходу, які варто відкладати і накопичувати на майбутнє. Таке накопичення повинно здійснюватися регулярно. До прикладу, кожного місяця. Проте, вкладник залишає за собою право обирати як суму внесків, так і їхню регулярність.

Із погляду вкладника ці накопичені гроші розпочнуть працювати у далекому майбутньому – при їх виплаті з причини виходу на пенсію чи за 10 років до цього. Проте, із погляду Недержавного пенсійного фонду ці гроші розпочинають працювати відразу. Фонд інвестує їх у різні фінансові механізми: цінні папери, банківські метали, нерухомість, здійснення депозитних вкладів і т.д. Це стає підтримкою економіки держави.

За словами Міністра соціальної політики України Марини Лазебної, наша країна має амбітні плани в інфраструктурній сфері. Сюди відноситься будівництво доріг, мостів, забезпечення водопостачання та інше. Окрім того, інвестицій потребує оборонна промисловість, авіабудування та космічна галузь. Держава змушена шукати для реалізації проєктів закордонних інвесторів. І вони є, адже зацікавленість проявляють Канада, Австралія, країни Північної Європи. Що це за інвестори? Марина Лазебна каже, що це пенсійні фонди. «А я хочу, щоб в майбутньому ми мали власні внутрішні інвестиційні ресурси на всі найамбітніші проекти. Щоб через пенсійні накопичення кожна людина була інвестором та акціонером своєї держави і мала гідне майбутнє. Насправді, таке спільне будівництво, коли ти накопичуєш для себе, але всі разом за рахунок наших накопичень ми розвиваємо країну та створюємо кращі умови для наших дітей – це може бути справжньою об’єднуючою національною ідеєю для України, міцним фундаментом для спільного майбутнього», - мовила Міністр соціальної політики України.

Таким чином, накопичення коштів у недержавних пенсійних фондах загалом та у Відкритому недержавному пенсійному фонді «Покрова» - це не тільки піклування про свою майбутнє. Це також піклування про наше теперішнє. Якщо ми справді прагнемо залишити свій слід в історії переміни нашої держави на краще, ми можемо допомогти їй через власні вклади у недержавні пенсійні фонди.

Скористайтеся для вияву своє громадянської позиції Відкритим недержавним пенсійним фондом «Покрова»!

Відкритий недержавний пенсійний фонд «Покрова»

04119, Україна, м. Київ,
вул. Білоруська, буд. 23,
літера "А"
Зателефонуйте нам:
0-800-501-925