Мабуть, ви помітили, що повна назва нашого фонду – Відкритий недержавний пенсійний фонд «Покрова». Однак, не завжди зрозуміло, що це за перший прикметник «відкритий». Чи бувають закриті пенсійні фонди? Не хвилюйтеся, розберемося із цим разом.

Повернімося насамперед до визначення недержавного пенсійного фонду. Недержавний пенсійний фонд (НПФ) - це юридична особа, яка має статус неприбуткової організації (непідприємницького товариства), функціонує та провадить діяльність виключно з метою накопичення пенсійних внесків на користь учасників пенсійного фонду з подальшим управлінням пенсійними активами, а також здійснює пенсійні виплати учасникам зазначеного фонду. Тобто йдеться про фонд, який накопичує, зберігає та виплачує Ваші кошти. Попри це, він управляє ними за посередництвом інвестицій задля отримання прибутку. Знову ж таки, не для себе, але для своїх учасників.

Сьогодні в Україні діють недержавні пенсійні фонди трьох типів.

Перший - корпоративний фонд. Він створюється одним або кількома юридичними особами-роботодавцями, до яких можуть приєднуватись інші роботодавці-платники. Відтак обслуговує такий фонд залучених працівників.

Другий - професійний фонд. Цей фонд створюється об’єднаннями юридичних або фізичних осіб, у т.ч. профспілками та їх об’єднаннями, або просто фізичними особами за професійною ознакою (будівельники, енергетики та ін.). Його діяльність фокусується на працівниках визначеної професії.

І третій - відкритий фонд. Він створюється однією або кількома юридичними особами і є доступним для будь-яких юридичних та фізичних осіб як вкладників фонду. Тобто, його учасниками можуть стати як роботодавці, так і працівники будь-яких професій, як працюючі громадяни, так і безробітні.

Таким чином, недержавний пенсійний фонд може бути створений одним або кількома засновниками. Рішення щодо управління НПФ приймають збори засновників (якщо НПФ створений кількома особами) або одноосібний засновник та Рада фонду.

Відкритий недержавний пенсійний фонд «Покрова» хоч і був створений у 2008 році під егідою Української Греко-Католицької Церкви, однак визначає себе як «відкритий». Це значить, що його учасником може стати будь-яка людина. До уваги також не береться її віросповідання. Лише бажання та готовність виконувати умови контракту.

Для цього Вам потрібно:

1.      Увійти на офіційний сайт Фонду «Покрова»: http://pokrovanpf.com.ua/ та у правому верхньому куті обрати рубрику «Стати учасником»;
2.     
Звернутися до адміністратора фонду за тел: 0-800-501-925 задля ознайомлення із умовами та програмами;
3.     
Вивчити пенсійні програми НПФ (можна скористатися калькулятором), обрати суму накопичення, тривалість і частоту внесків, а також дату, коли фонд почне виплачувати вам пенсію, і як довго триватимуть виплати.
4.     
Укласти пенсійний контракт і підписати договір (документи — паспорт і ІПН).

І памятайте, ніколи не відкладайте на завтра піклування про себе і своє майбутнє!

Недержавний пенсійний фонд «Покрова»

 
04119, Україна, м. Київ,
вул. Білоруська, буд. 23,
літера "А"
Зателефонуйте нам:
0-800-501-925