Ви наближаєтеся до тридцятого Дня народження або не так давно його відзначили? Мабуть, ви повні сил та ідей, розпочали самостійно заробляти кошти та утримувати себе і рідних. У своїй праці не забуваєте про відпочинок. Тому частина зарплати відкладається і накопичується різними способами. Попри це ще потрібні нове житло, автомобіль, засоби комфорту чи краси. І це також потребує відкладання коштів. А чи задумувалися про те, а що далі? Мабуть, діти і їхнє навчання, професійна самореалізація, певний суспільний статус. А що далі? Велика родина із зустрічами на свята, подорожі у нові місця, управління певними проєктами. А далі що? А далі – заслужена пенсія. Але якою вона буде? Чи варто ставити собі таке запитання і задумувати про пенсію вже тепер, коли Вам лише близько 30?

Щоб дати відповідь на це запитання, спробуємо поглянути правді про пенсійну реформу в Україні у вічі. Ні для кого не є секретом, що пенсійна реформа в Україні не відбувається належним чином. Це триває не рік, і не два, а впродовж тривалого періоду. Влада так і не наважилася впровадити другий рівень пенсійної реформи – накопичувальні пенсії. І це на тлі погіршення демографічної ситуації та дефіциту Пенсійного фонду у 173 млрд грн. у 2020 році.

Середня пенсія в Україні сьогодні заледве перевищує 100 євро. У цей же час в Європі вона у 5, а то й у 10 раз вища. Це т. зв. солідарна пенсія, що формується на основі Єдиного соціального внеску, який сплачує кожен українець зі своєї зарплати. Отож, солідарна пенсійна система виглядає зараз неефективною.

Згідно із Міжнародною організацією праці, щоб люди отримували гідну пенсію, відношення середньої пенсії до зарплати має бути не менше 40%. В Україні, за офіційними даними, цей показник вже зараз у півтора рази менше.

Єдиним вирішенням такого стану речей є накопичити собі пенсію самостійно. У цьому Вам можуть допомогти недержавні пенсійні фонди, до прикладу Фонд «Покрова».

То чи прийшов час поставити собі запитання про своє майбутнє, а саме про пенсію?

Очевидно, що в такому випадку людину насамперед цікавить розмір майбутньої додаткової пенсії. Саме це може спонукати її до накопичення. Це залежить від трьох моментів:

·         Тривалість накопичення коштів у фонді;
·         Регулярність накопичення коштів у фонді;
·         Ефективність керування коштами фондом.

Як бачимо, перші два моменти залежать від самого вкладника. Чим швидше у своєму житті людина розпочне дбати про своє майбутнє забезпечення, тим більшою буде її додаткова пенсія. Давайте просто порахуємо. У 30 років Ви вирішуєте стати вкладником Недержавного пенсійного фонду «Покрова» і розпочинаєте щомісяця вкладати 300 грн. На пенсію сьогодні можна вийти у 59,6 років для жінок та у 60 років для чоловіків. Таким чином, накопичення здійснюватиметься упродовж 30 років і сума досягне? Розрахуйте самостійно суму, скориставшись пенсійним калькулятором

Отож, у цьому випадку вже можна говорити про гідне пенсійне забезпечення. Прийшов час для призадуми про пенсію у 30 років?

Якщо так, то вже сьогодні Ви можете стати учасником Недержавного пенсійного фонду «Покрова». Як ним стати? Всього три кроки:

1.      Звернутися до адміністратора фонду.
2.     
Вивчити пенсійні програми НПФ (можна скористатися калькулятором), обрати суму накопичення, тривалість і частоту внесків, а також дату, коли фонд почне виплачувати вам пенсію, і як довго триватимуть виплати.
3.     
Укласти пенсійний контракт і підписати договір (документи — паспорт і ІПН).

Якщо Ви вже готові, звертайтеся у Недержавний пенсійний фонд «Покрова» за телефоном гарячої лінії 0-800-501-925 або надішліть лист на електронну скриньку: info@vseapf.com.ua

Недержавний пенсійний фонд «Покрова»

 
04119, Україна, м. Київ,
вул. Білоруська, буд. 23,
літера "А"
Зателефонуйте нам:
0-800-501-925