Недержавний пенсійний фонд (НПФ) – це юридична особа. Вона створюється на основі законодавства України, а саме - відповідно до Закону України «Про недержавне пенсійне забезпечення» від 15 грудня 2005 року. Саме цей Закон України регулює діяльність нашого Відкритого недержавного пенсійного фонду «Покрова».

У назві фонду використовується прикметник «недержавний». Він вказує на те, що держава не втручається у діяльність фонду та не має права використовувати його накопичені кошти. Натомість управління фондом здійснює Рада фонду, до якої входять кваліфіковані працівники та експерти.

Метою створення недержавних пенсійних фондів є накопичення пенсійний внесків, які здійснює вкладник із подальшою їх виплатою у майбутньому. Близько 900 тисяч людей на сьогоднішній день мають накопичення у 60 недержавних пенсійних фондах. Навіть у кризові роки недержавні пенсійні фонди надійно зберегли кошти людей, продовжуючи розвивати сервіси для людей та виплачувати пенсії. Загалом люди отримали з НПФ вже більше мільярду гривень додаткових пенсій.

Унікальність Відкритого недержавного пенсійного фонду «Покрова» полягає у тому, що він був створений у 2008 році Українською Греко-Католицькою Церквою під натхненням св. п. Блаженнішого Любомира Гузара. «Ми покликали до життя наш Пенсійний фонд «Покрова», дбаючи виключно про соціальний захист наших вірних», - сказав Блаженніший Любомир Гузар у жовтні 2007 року під час зустрічі представників УГКЦ та провідних діячів українського суспільства. Таким чином, Пенсійний фонд «Покрова» є виявом діяльної любові та піклування Церкви про найцінніше – про людей, які потребують допомоги.

Таким чином, Відкритий недержавний пенсійний фонд «Покрова» ставить перед собою такі завдання:

1)      Забезпечення гідної пенсій для священнослужителів, які в іншому випадку претендують на мінімальну, або ж не претендують взагалі;

2)      Піклування про мирян, які можуть потрапити у подібну ситуацію мінімальної пенсії чи її відсутності взагалі;

3)      Допомога священнослужителям різних конфесій;

4)      Допомога державі т.за. «довгими грошима», які забезпечують розвиток економіки.

Упродовж 12 років діяльності (з моменту реєстрації у 2008 році), Пенсійний фонд «Покрова» зберіг та примножив свої активи, вистоявши у кількох кризових періодах (фінансово-економічна криза 2008 року, світова криза 2020 року унаслідок пандемії Covid-19 і т.д.)

Подбай про своє майбутнє вже сьогодні!

 
04119, Україна, м. Київ,
вул. Білоруська, буд. 23,
літера "А"
Зателефонуйте нам:
0-800-501-925